ساموئل فینلی بریس مورْسْ، مخترع تلگراف، در 27 آوریل 1791 میلادی در ایالت ماساچوست امریکا به دنیا آمد. وی از جوانی به نقاشی روی آورد و سالیانی به این هنر پرداخت. از این رو آکادمی بینالمللی هنرهای دستی را در سال 1826 میلادی تأسیس کرد و در 1832 میلادی به استادی نقاشی دانشگاه نیویورک برگزیده شد. مورس در طی این سالها با برق و فیزیک آشنا شد و به آزمایشهای الکتریکی پرداخت. وی به این نتیجه رسید که هرگاه برق در طول سیم جریان یابد، میتوان اخبار را به وسیله آن از جایی به جای دیگر فرستاد. اندکی بعد آزمایشهای خود را دنبال کرد ولی با اشکالات فراوانی مواجه شد.
مورس همچنین چون از امور فنی کاملاً بیاطلاع بود، از جوزف هِنْری، فیزیکدان هموطن خود کمک خواست و با استفاده از تجارب و راهنماییهای او موفق به اختراع الفبایی گردید که از خط و نقطه تشکیل مییافت. این الفبا که شامل علاماتی مرکب از نقطه و خط بود و به وسیله جریان برق ثبت میشد، پایه اصلی انتقال پیام را مهیا میساخت و به نام مورس شهرت پیدا کرد.
در گامهای نخست، مورس علائمی ضعیف را تنها تا فاصله چندمتری میفرستاد و با تلاش مستمر، این فاصله را تا 1500 متر افزایش داد. با این حال پس از چندی در 24 مه 1844 میلادی، خط تلگراف واشینگتن - بالتیمور را به فاصله دهها کیلومتر راه اندازی کرد و شهرتش فراگیر شد. اختراع مورس به سرعت در تمام دنیا پیچید و از او تجلیل فراوانی به عمل آمد. ولی اختراعِ مورس چنان ساده بود که هر کس میتوانست نظیر آن را بسازد. از این جهت عده زیادی ادعا کردند که قبلاً این کار را انجام دادهاند.
مورس همه را به محاکمه کشید و پس از محکوم کردن آنها، اختراع را به نام خود ثبت کرد. با این حال، ساموئل مورس بر خلاف اصول جوانمردی و حقشناسی، کمکها و راهنماییهای جوزف هنری، فیزیکدان معروف هموطنش را نادیده گرفت و از مساعدههای ارزنده و بیحساب او در اختراع تلگراف سخنی به میان نیاورد. ساموئل فینلی مورس سرانجام در دوم آوریل 1872 میلادی در 81 سالگی درگذشت.